Etiketter

torsdag 24. november 2011

Utfordring: Spis årets juletrepynt

Den er kjempegod! I alle fall den jeg har postet bilde av.


Christmas Ornaments, 12 stk

Her kommer oppskriften:

Pynt:


diverse konditorfarger

melis(til pynten)

300g hvit marsipan

4 ss sprikosesyltetøy

spiselig glitter


kulørte sukkerkuler

Muffins:

175g usaltet smør(romtemperert)

200g finkornet sukker

2 store egg og en pisket eggeplomme

1 ts vaniljeekstrakt

225g mel

1ts bakepulver

1/2 ts natron

125 ml kefir

Slik gjør du:

- Forvarm ovn til 180 grader. Pisk smør og sukker til det blir lett og luftig. Tilsett et og et egg, pass på å blande godt mellom hvert egg. Tilsett vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, bakepulver og natron, og tilsett dette og kefir annenhver gang til blandingen. rør til blandingen er myk og smidig, for deretter å ha de i muffinsformene, fyll de 2/3 fulle. Stek de i 20 minutter, stikk et bakespidd inn i kjernen av muffinsen for å se om de er gjennomstekt. Ha de over på en rist for avkjøling.

- Ta av 75g av fondant icingen, pakk den inn i plastfolie og legg til side. Farge resten av fondant icingen i de konditorfargene du har valgt, pakk de deretter inn i plastfolie og legg til side til de skal brukes. Dryss litt melis der du skal lage pynten. Kjevle marsipanen til den blir 2 mm tykk. Press ut 12 sirkler med en form(med samme diameter som muffinsformene). Varm opp aprikossyltetøyet, sil det og pensle det lett på de avkjølede muffinsene. Legg en marsipansirkel på toppen av muffinsen, forsiktig stryk den jevnt på. Pensle et nytt tynt strøk forsiktig på marsinpanlokket. Kjevle ut den fargede fondant icingen litt tykkere enn du kjevlet ut marsipanen og trykk ut 12 nye sirkler og plasser over marsipanen. Ha på det spiselige glitteret.

- Lag royal icing som oppskriften sier(trykk på linken) og farge den med den konditorfargen du ønsker. Ha i en bakesprøyte med liten tip og lag det mønsteret du syns er finest på muffinsene. Pynt med kulørte sukkerkuler. Bruk den ufargede fondant icingen til å lage små kulefester. Fest de til muffinsen og ha et silkebånd gjennom.

Håper julepynten smaker;)

PS: Dette er et kort med bildet foran og oppskriften på baksiden. Gir du dette kortet med julegaven blir det egentlig en tilleggspresang, spør du meg. Vi har andre oppskriftskort også, kr. 45,- pr. stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar