Etiketter

søndag 29. april 2012

Sjokolade og bananmuffins

God søndag kjære bloggleser!
Det finnes de dager hvor vi kvinner trenger noe ekstra å kose seg med - og det velfortjent!
I den forbindelse vil jeg dele en helt ut-av-en-annen-verden-god muffinsoppskrift! På forhånd - vær så god! ;)
12 muffins
120 g hvetemel
140 g sukker
1 ss bakepulver
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
En klype salt
5 ss romtemperert usaltet smør
120 ml helmelk
2 egg
1 most banan
40 g raspet sjokolade til pynt

Sjokolade glasur
300 g melis
6 1/2 ss romtemperert usaltet smør
40 g usøtet kakaopulver
2 ss helmelk

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 170 grader.
Bland mel, sukker, bakepulver, kanel, ingefær, salt og smør i en miksmaster på lav styrke til det er en "sandaktig" konsistens og alt er blandet. Hell sakte melk i røren til røren blir jevn. Tilsett deretter eggene og bland godt. Vend i den moste bananen for hånd til den er jevnt fordelt i røren. Fyll muffinsformene 2/3 fulle og sett inn i den forvarmede ovnen på midterste rille i 20 minutter, til muffinsene er gylne. Sjekk gjerne med en bakepinne. La muffinsene avgjøles litt på stekebrettet før du tar de ut og lar de avkjøles helt på en rist.

For å lage glasuren, bland melis, kakaopulver og smør med en miksmaster på medium styrke til det blir en jevn blanding. Sett vispen ned på lavere styrke for så å tilsette melken litt etter litt. Når all melken er tilsatt kan du sette opp styrken på miksmasteren og pisk blandingen til den er lett og luftig - tar ca 5-7 minutter. Først når muffinsene er helt avkjølt kan du pynte med glasur og raspet sjokolade. 

VELBEKOMME!

TIPS: For pene muffinser er det fine å bruke et stekebrett med fordypninger til muffinsformene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar